Aktuelt

 • 18/10/2019
  Om det å finne sin plass etter avrusning

   

  Det å finne sin gjeng, er viktig for oss mennesker. Vi kan også kalle det vår flokk.  Familien vi er født inn i er vår første gjeng. Etter hvert lager vi vår egen gjeng på skolen, i jobben og med venner. Etter å ha gått gjennom en prosess med rusbehandling og avrusning kan en trenge nytt nettverk og en ny gjeng. Spesielt hvis en har venner som ruser seg mye, som ikke aksepterer at en har sluttet.  Dette har vi sett en del av etter opphold på Heimveg. 

  Les mer
 • 11/10/2019
  Noen fakta om alkohol og alkoholmisbruk

   

  Hadde alkohol blitt introdusert som produkt i dag, ville det kanskje blitt forbudt, det er ikke fjernt å tenke at om vi hadde hatt den kunnskapen vi har i dag om hvor stor skade alkohol og alkoholmisbruk har på enkeltmennesket og for samfunnet generelt ville det mest sannsynlig ikke vært det mest omgjengelige og sosialt aksepterte rusmiddelet vi har i dag. Alkohol er en del av både hverdagen vår, vårt sosiale liv og kulturen vår, men hvor mye kan vi egentlig om alkohol, dens virkning og skader?

  Les mer
 • 10/10/2019
  Slik finner du riktig rusbehandling

  Har du endelig kommet frem til det punktet der du kan innrømme din rusavhengighet? Da er det på tide å finne en rusbehandling som passer deg. Desverre er det mange som trår feil her, selv om det finnes mange gode alternativer der ute. Det er tross alt fort gjort å tenke at en kan gjøre det selv, men det finnes mange profesjonelle der ute. Så hvordan finner du egentlig den riktige rusbehandlingen som passer for deg og din utfordring?

  Les mer
 • 09/10/2019
  En introduksjon til rusbehandling

  Rusbehandling er kanskje ett av de aller mest diskuterte emnene som finnes. Alle har sin egen ide om hvordan en skal kunne klare å kutte ut noe. Enten dette handler om uskyldige ting, eller om det handler om pur avhengighet, så finnes det egne ideer om behandling av dette. Rusbehandling er intet annerledes, og her finnes det en rekke individer som har sine egne ideer.

  Les mer
 • 08/10/2019
  Hva gjør du når du finner ut at du er alkoholiker?

   Det å konstatere at en er alkoholiker er en ganske tøff beskjed å få. For de aller fleste ender det opp med at en ikke vil akseptere det, og at det i grunn ikke konstateres før lenge etter det har inntruffet. Samtidig kan det være noe farlig å forhåndsdiagnostisere seg selv også. Derfor har vi i denne artikkelen gått gjennom hva du skal gjøre når du tror eller finner ut at du sliter med alkoholmisbruk.

  Les mer
 • 07/10/2019
  Behandling hos Heimveg

  Heimveg gir forskjellige typer behandlinger for rusavhengige. Dette er først og fremst fordi ikke alle er like. Folk takler rusen på forskjellige måter. Det er derfor behandlingene hos Heimveg også skiller seg fra hverandre, slik at klienten selv kan velge fleksibelt det som passer best for dem selv. 

  Les mer
 • 02/10/2019
  Avhengighet - Er det en sykdom?

  Avhengighet kommer i mange former. Noen er avhengige av TV-serier, noen av pizza, noen av godteri og sukker, mens andre rett og slett er avhengig av å trene! Det er ikke alltid like enkelt å gjøre seg klok på hva avhengighet er. Vi vet derimot at det finnes både positive og negative typer avhengighet. Det er derimot de negative det må settes en stopper for, og her er rusbehandling blant de aller viktigste tiltakene. Hvert eneste år får tusenvis av mennesker i Norge behandling for rusavhengighet, hvorav Heimveg er en av mange gode klinikker.

  Les mer
 • 01/10/2019
  Slik fungerer avhengighet

  Har du noen gang virkelig ønsket deg noe? Hva med å ha ønsket deg den samme tingen om og om igjen? De fleste mennesker har en ting her i livet de virkelig ikke kan gi slipp på. Allikevel ser vi for eksempel ikke så veldig negativt på de som trener hver eneste dag, jobber fra soloppgang til solnedgang, og lignende. Noen form for avhengigheter tenker vi rett og slett at bare er sunt. Men så har vi de formene for avhengighet som ødelegger menneskekroppen, og til tider familielivet.

  Les mer
 • 30/09/2019
  Hvordan vet jeg at jeg er en misbruker?

  Det kan være vanskelig å få fatt på hvorvidt en er en misbruker av et rusmiddel eller ei. Kanskje høres dette litt snodig ut, men tar en et par minutter til å tenke på det, så er det ganske uklare linjer for hva som kjennetegner en misbruker eller ei. Se for deg eksemplet med en person som går på byen hver eneste helg for å drikke, men har et flott familieliv og en god jobb, og er generelt veldig glad i livet. Det blir rett og slett ikke passende å kalle denne personen en misbruker av alkohol - men heller en "god bruker" av rusmiddelet.

  Les mer
 • 27/09/2019
  Forskjellige Former for Rusmisbruk

  Rusmisbruk er et vedvarende problem i vårt samfunn, og det har det i grunn vært helt siden mennesker skapte den første sivilisasjonen. Der enkelte rusmidler til og med er tilegnet for festligheter og et avbrekk fra hverdagen som ikke nødvendigvis trenger å være så negativt, så er det rett og slett enkelte som ikke klarer å holde seg selv i nakken. Noen ganger er dette til og med genetisk, slik som for eksempel med alkoholisme. Det finnes i dag mange forskjellige former for rusmidler som kan føre til rusmisbruk.

  Les mer

KONTAKT OSS PÅ

Epost: info@heimveg.no

Telefon: 941 47 470

Heimveg Ltd

 

Postboks 1

1450 Nesoddtangen 

Org. nr. 997 476 220

 

Leveret af