Hva er konsekvensene av alkoholavhengighet?

Alkoholavhengighet kan være virkelig tøft for den det gjelder. Avhengigheten kommer med en rekke konsekvenser. Noen av konsekvensene er helt åpenbare, slik som for eksempel de fysiske konsekvensene, mens det er andre konsekvenser en kanskje ikke tenker så altfor mye over når en drikker. Vi tar en nærmere titt på de vanligste konsekvensene.

 

Alkohol skader helsen din

En kan si hva en vil om at alkohol er noe de fleste drikker, og at det er en vanlig drikk å servere på fester og andre sosiale lag. Allikevel er det ingen som kan nekte for at alkohol skader helsen din. Selv om mange klarer å holde alkoholen i sjakk, så er tross alt alkohol gift for kroppen. De fleste av oss har nok hørt at leveren ikke klarer å prosessere alkohol spesielt bra. 

 

For de personene som drink annenhver helg, eller bare fester en gang i måneden vil selvfølgelig ikke merke spesielt mye til helseskadene ved alkohol. Muligens en og annen skikkelig fyllesyke, men det går over fort. For de som derimot er alkoholavhengige, så er det uendelig kamp med helseproblemer jo lengre man er fanget i avhengigheten. Her kan det fort påløpe langt flere helseskader enn kun leveren, slik at alkohol virkelig blir en fare for helsa etter lang tid med avhengigheten

 

Vær forberedt på tapte vennskap

Der de fysiske aspektene alltid diskuteres, så er det ikke veldig mange som diskuterer de dypere mentale problemene, og ikke minst resultatene av disse. Alkoholikere sliter med å holde på jobbene sine, da de tross alt ikke kan prestere maksimalt, og det er tross alt ikke bare ulovlig, men direkte farlig å kjøre til og fra jobb som alkoholiker. Dette er derimot bare småting sammenlignet med den enorme ensomheten som alkoholikere opplever. 

 

Det er liten støtte å finne for de som blir avhengig av alkohol, da folk flest nok vil mene at dette er noe en bør klare å komme seg ut av selv, da det er påført av den enkelte selv. Tross alt vil heller ingen være rundt en person som alltid er full, agresivitet er tidvis også assosiert med overforbruk av alkohol, det oppleves tidvis at den enkelte ikke tenker spesielt mye på andre men mer på seg selv, og ikke minst som veldig ofte spør om hjelp om og om igjen, uten at hjelpen gir noen nevneverdige resultater. Dessverre går dette på bekostning av vennskap da gjerne vennskap over mange år. Det er fort å ende opp isolert med sitt missbruk.

 

Arv og etterdømme

Et annet aspekt å tenke over er at alkoholisme i mange familier går i arv. Som alkoholiker er det dessverre mange som velger å drikke ovenfor å ta vare på sine barn. Spesielt når barna blir eldre, så tenker foreldre at det er mer akseptabelt og at barna kan takle det. Selv om barna kanskje virker ok på utsiden, så viser forskning at alkoholisme går i arv.

 

Det er dessuten ikke bare barna som blir påvirket, men barnebarn, og røttene nedover i familien. Hvem ønsker vel at generasjoner etter seg skal se på en som den alkoholikeren som aldri kom seg på føttene? Å avruse seg handler om mye, men å etterlate seg et godt omdømme her på jorden er kanskje det viktigste. Vi i Heimveg kan hjelpe, les mer om vår behandling med å følge linken under.

 

Les mer om behandlingen her

Tilbake til oversikt