Hva gjør du når du finner ut at du er alkoholiker?

 Det å konstatere at en er alkoholiker er en ganske tøff beskjed å få. For de aller fleste ender det opp med at en ikke vil akseptere det, og at det i grunn ikke konstateres før lenge etter det har inntruffet. Samtidig kan det være noe farlig å forhåndsdiagnostisere seg selv også. Derfor har vi i denne artikkelen gått gjennom hva du skal gjøre når du tror eller finner ut at du sliter med alkoholmisbruk.

 

Spør om en profesjonell vurdering

Ett av de vanskeligste stegene som ny alkoholiker er selvfølgelig å innrømme dette ovenfor seg selv. Det er tross alt ikke enkelt å innrømme feil ved seg selv, og dette er en ganske så stor en. Det hjelper her å spørre om en profesjonell vurdering før en konstaterer. Dette er først og fremst fordi enkelte diagnostiserer seg selv som alkoholiker når de ikke enda er det, men på den måten blir det ved å oppfylle sin egen profeti. 

 

Invester i en profesjonell rehabilitering

Det er ofte et sjokk til å begynne med når man har insett sin situasjon, og det er fort gjort å treffe veggen her. Mange har selvfølgelig gått med en følelse av at de har vært avhengig, mens andre også bare har tenkt at det var normalt.

 

Uansett trenger en profesjonell rehabilitering for å komme seg på beina igjen. Når du finner ut av at du er alkoholiker, så er det viktig at du vurderer din livssituasjon, din helse, ditt personlige liv, og ikke minst de som er rundt deg og er glade i deg ønsker en endring på situasjonen. Vi kan hjelpe i denne endringsfasen. 

 

Ikke glem ettervern!

Utfordringer vil selvfølgelig oppstå, og det er viktig for de som har kommet seg ut av alkoholisme å kunne se det faktum at det finnes ettervern som hjelper en å også holde seg på beina. 

 

Glem derfor ikke ettervern. Det å kutte ut alkoholavhengigheten er nemlig en helhetlig prosess. Med hjelp fra Heimveg kan du identifisere om du er alkoholiker, reise på avvenning, og ikke minst få godt ettervern!

Tilbake til oversikt