Caser

Selvstendig næringsdrivende og på avrusning

”Grensen var nådd som både selvstendig næringsdrivende og far når et stadig større problem med alkohol ble trøsten i en hektisk og stressende hverdag.”

 

Slik høres det ut når en mann på 47 år tar kontakt med oss for å få bukt på sine problemer med alkohol i en hektisk hverdag. Han er selvstendig næringsdrivende og møter stadig mer press i jobbsammenheng. Som pappa til tre flotte barn tar han allikevel seg tid til å smugdrikke i garasjen. Han ønsker å dele sin historie med oss, slik at andre med samme alkoholvaner også kan søke hjelp.

Et ønske om hjelp med rusen

Jeg som alle andre ønsket hjelp, men var også redd for å miste en trøst og en venn. Jeg ønsket jo å ha et normalt forhold til alkohol, og skulle virkelig ønske at det var noen som kunne hjelpe meg med dette. Reisen til avrusningsklinikken gikk forbløffende greit, og jeg kom til hektene relativt raskt ved hjelp av riktig medisinering. 

 

Heldigvis fikk jeg sove godt, og mange gode samtaler den første uken gikk meget raskt unna. Jeg fikk også jobbet noe under hele oppholdet, noe som var meget avgjørende og viktig for meg; med mulighet til å trekke meg tilbake uforstyrret tilbake til egen leilighet. Jeg har i dag etter en glidende overgang etablert et uproblematisk forhold til å nyte alkohol i sosiale sammenhenger.

 

Før jeg visste ordet av det var to hele uker over, og jeg hadde gjennom mange og gode samtaler fått avklaring i noen av årsakssammenhengene til overforbruket av alkohol. Jeg hadde fått kartlagt en god plan for selve overgangen til det å komme hjem, noe som jeg nå gledet meg veldig mye til. Det har gått hele tre år siden oppholdet, og jeg er fremdeles ekstremt glad for å ha reist nedover for å gjennomføre denne behandlingen.

 

Det er i dag en trygghet å vite at jeg fremdeles kan ringe behandlingssenteret når det måtte passe meg – om det så bare er for en 5 minutters samtale – men behovet er helt borte. Behovet for å bruke alkoholen for å rømme fra ulike problemstillinger i livet er heller ikke der lengre.


Møtet på flyplassen var fantastisk

Som pappa til tre flotte barn og ikke minst rollen som en suksessrik forretningsmann, så var det ikke lett å innse at jeg hadde problemer med alkohol. Men da turen til garasjen ble for mange, og disse uvanene fikk problemer for mitt familieliv, var det på tide å innse at problemet ble for stort til å kontrollere alene. 

 

Med problemer på både hjemmebane, og ikke minst en stressende hverdag med mye press på jobben, ble inntaket av alkohol stadig større. Kampen om å vinne tilbake kontrollen over livet uten alkohol ble derfor stort. Det å bestemme seg for å ta den første telefonsamtalen til behandlingssenteret var sterkt, og det å bli møtt på flyplassen og fra første stund bli både sett og ivaretatt var fantastisk. 

 

Det å rømme fra familielivet i stuen og inn i garasjen for å drikke i smug var ikke en løsning på sikt. Jeg mistet kontrollen over disse besøkene i garasjen og begynte å innse at jeg behøvde hjelp til å komme ut av dette mønsteret; med et stadig større daglig inntak.


Et nytt liv etter bare to uker

Jeg tok et valg etter å ha funnet flere ulike behandlingsmåter og steder der jeg kunne få bukt med mitt alkoholproblem. Et to ukers opphold på behandlingssenteret så ut til å være et godt alternativ, selv om dette var en skremmende tanke for meg som ikke en gang ville innrømme for mine nærmeste at jeg hadde et problem med alkohol. Et liv med dårlig samvittighet for både meg selv, og ikke minst mine nærmeste, var ikke noe å sikte etter. 

 

Det var vanskelig å kunne forestille seg at et opphold på bare to uker kunne forandre min avhengighet til flasken, slik at min livskvalitet kunne forbedres. I tillegg til mine turer i garasjen, uten at mine nærmeste visste noe, var overgangen mellom ferie, helg, og hverdag vanskelig å adskille. Det var litt for enkelt å kunne drikke alkohol med både familie og venner med god samvittighet i helger og ferie, for deretter å ty til turer i garasjen i den stressende hverdagen.

 

Jeg kjente på karrierepresset, og ikke minst presset etter å være en perfekt pappa og samboer i en hektisk hverdag. Med mye krangling og netter i adskilte senger var det ikke rart at samboerforholdet også var nært et sammenbrudd. Mitt perfekte familieliv var nært ved å rakne, og jeg klarte ikke å finne en annen løsning enn alkoholrusen.

 

Dagen derpå var ikke alltid like enkel. Med en karriere som selvstendig næringsdrivende, med fleksible arbeidsdager og ansvar for min egen inntekt, var det ikke enkelt å komme tilbake til den hverdagsrutinen som krevdes for å lykkes. 


Oppholdet ble gjennomført anonymt og diskret

Et avgjørende moment for å velge nettopp dette behandlingsenteret var at jeg kunne «ta med meg» jobben på avrusningsklinikken. Jeg tok kontakt med dette behandlingssenteret med forbehold om at jeg hadde muligheten til å fortsette i min jobb som selvstendig næringsdrivende under oppholdet. 

 

Jobben min var krevende, og jeg kunne ikke finne noen andre muligheter enn å fortsette å jobbe mens jeg hadde et godt støtteapparat rundt meg. Jeg ville selvfølgelig bli rusfri, men tanken om at jeg skulle kunne holde meg unna garasjen og «flasken» var vanskelig å ta innover seg.

 

I tillegg til å kunne jobbe som selvstendig næringsdrivende under oppholdet, bar jeg også på et sterkt ønske om å kunne holde denne livskrisen hemmelig for mine venner, mine ansatte, og ikke minst mine forretningsforbindelser.

 

Oppholdet på behandlingsklinikken gikk over all forventning. Jeg fikk på denne måten muligheten til å arbeide med mitt firma, samtidig som at jeg fikk både støtte og den omsorgen som var nødvendig for å forstå at dette var et problem som jeg kunne takle alene. Den største gleden jeg i dag opplever er å ha kontroll over mine vaner med alkohol, og jeg kan i dag endelig nyte et glass i sosiale sammenhenger uten videre konsekvenser dagen derpå.

 

Les mer om alkoholproblemer

Ta kontakt for en uforpliktende samtale 941 47 470