Verdien av rusbehandling

For de som rusen har tatt overhånd over, så er det helt uvurderlig å kunne få den riktige hjelpen. Det å motta rusbehandling er nemlig en investering som kan være vanskelig å sette riktig verdi på. Når rusproblemene har gått så langt at man må få hjelp til å komme seg ut av det, har man mest sannsynlig over tid skuffet både seg selv, kollegaer, venner og familie. Den mestringsfølelsen man får ved å gjenvinne kontroll over eget liv er for mange helt uvurderlig. 

 

Det vil alltid være individuelle årsaker til at noen havner i en situasjon der de ikke klarer å kontrollere forbuk av rusmidler, enten det handler om alkoholavhengighet, pillemisbruk eller andre narkotiske stoffer. Felles for de fleste tilfellene er at rusen blir en flukt eller en måte å takle hverdagen på, ofte skjer dette uten at man merker det, og plutselig finner man seg i en situasjon man ikke klarer å håndtere uten hjelp. Derfor vil det i etterkant være vanskelig å sette en monetær verdi på det å komme seg på fote igjen, når alternativet kanskje er en totalt annen livsvei enn den man i utgangspunktet hadde sett seg ut.  

 

Hvordan søker jeg rusbehandling hos heimveg?

 

Hos Heimveg jobber vi litt ulikt fra mange andre som driver i samme bransje. I sentrum ved rusbehandling hos oss står den gode samtalen, og det å komme til bunns i årsaken til at livet har tatt en slik vending. Prosessen begynner med at vi tar en prat, enten ved at vi får en telefonsamtale fra deg, eller at vi får en e-post. Denne henvendelsen besvares, og vi finner sammen ut hva som vil være den beste måten å hjelpe akkurat deg på. Den initielle samtalen koster ingenting, uavhengig av hva veien videre etter dette blir. For mange av de som har blitt behandlet hos oss, gir de i etterkant uttrykk for at denne samtalen var en av de viktigste de har tatt noen gang.

 

Vi avtaler et avreisetidspunkt til behandlingsstedet vårt i Spania, og du gjør deg klar med de forberedelsene vi har blitt enige om på forhånd. Når vi kommer til Spania gjør vi som om vi skulle vært på ferie; vi “sjekker inn” i huset vi skal bo i, og kommer oss på plass. Selve rusbehandlingen foregår 1 til 1 mens vi gjennomfører dagligdagse aktiviteter som frokost, en tur på fjellet eller lignende. Etter behandling er vi tilgjengelig for ettervern og oppfølging, og gjerne en god samtale om det er ønskelig. 

 

Heimveg har kompetansen og erfaringen

 

Etter å ha holdt på med dette lenge, har vi behandlet hundrevis av pasienter. Det er veldig få ting vi ikke har vært borti, og vi vet at de som kommer til oss ofte får gode resultater. Rusbehandlingen som gjøres i Spania er for mange av våre klienter den beste investeringen de har gjort.