Slik skjer profesjonell alkohol avrusning

 

Lurer du på hvordan en avrusning fra alkohol skjer hos oss i Heimveg? Da kan du lese mer her og bli mye klokere på området. Vi forteller deg alt det er å vite om en profesjonell avrusning.

 

Alkoholavrusning skjer på en behandlingsplass i Spania, midt i fin natur og i skjermede omgivelser. Slik kan du få energi fra naturen og roen, og du trenger ikke bekymre deg om din anonymitet. Her vil du i en periode jobbe sammen med en rekke terapeuter for å nå til en rusfri hverdag. På behandlingsplassen finner du et tverrfaglig team av leger, rusterapeuter og andre fagfolk som skal hjelpe deg til en effektiv og trygg avrusning. Samtidig vil det være andre personer som sliter med samme problematikker som deg.

 

Individuell behandling og avrusning

 

Det finnes ikke to identiske forløp når det er snakk om profesjonell avrusning. Meningen med det er nemlig at det er skreddersydd til den enkeltes behov, og derfor vil hvert forløp variere. Det kan for eksempel avhenge av hvor mye alkohol du har inntatt og over hvor lang en periode samt din alder og øvrige helse. Det er et likeverdig samarbeid mellom deg som klient og rusterapeuten, slik at dere sammen legger en plan for forløpet. Det sikrer de tryggeste rammer og mest effektive resultater.

 

Et avrusningsforløp for alkohol foregår typisk med to hoveddeler: en medikamentbasert behandling og en psykologisk behandling. Den medikamentbaserte behandlingen fokuserer på å lindre og forebygge abstinenssymptomer som kan forekomme når du slutter å drikke. Det kan inkludere kvalme, oppkast, svette, skjelvinger, psykiske symptomer og mye mer. Med en tilrettelagt medikamentbasert avrusing kan du få mindre ubehag ved nedtrapping, og du kan hindre at det oppstår alvorlige symptomer.

 

Kunnskap og ettervern

 

Den andre delen består av psykologisk hjelp og støtte med fokus på motivasjon for endring. Her får du mer kunnskap om rusmidler og avrusing, og du får verktøy til å holde motivasjon og troen på egen mestring oppe. Dette skal bidra til mer effektive resultater, et bedre forløp og ikke minst større sannsynlighet for at avrusingen lykkes når du kommer hjem også.

 

Under oppholdet vil ditt individuelle ettervern også bli kartlagt i fellesskap med terapeutene. Ettervernet er til for at du kan vedlikeholde resultatene, og kan bestå av personlige møter, møte pr. telefon eller online. Sammen med terapeuten kan du velge varighet og hyppighet av dette, slik at det passer til dine individuelle behov.

 

Ta kontakt!

 

Så tenker du på å ta første trinn mot en alkoholfri hverdag og en lysere fremtid, da bør du kontakte oss i Heimveg og vi kan bli din profesjonelle behandlingsplass. Her kan du være sikker på at alt skjer i trygge rammer, slik at du får hjelp til både fysiske og psykiske aspekter av avhengigheten, har mulighet til å få medisinsk behandling, samt får en fullstendig behandling med individuelt ettervern.

 

Det kan klart anbefales å gjøre dette frem for å forsøke å slutte på egen hånd, fordi det kan være mindre effektivt og ikke minst farlig. Har du spørsmål kan du alltid kontakte oss for en uforpliktende snakk for å høre mer om forløpet og få svar på alt du trenger.

 

 

Tilbake til oversikten