En introduksjon til rusbehandling

Rusbehandling er kanskje ett av de aller mest diskuterte emnene som finnes. Alle har sin egen ide om hvordan en skal kunne klare å kutte ut noe. Enten dette handler om uskyldige ting, eller om det handler om pur avhengighet, så finnes det egne ideer om behandling av dette. Rusbehandling er intet annerledes, og her finnes det en rekke individer som har sine egne ideer.

 

For eksempel tror mange at rusbehandling handler om å stenge mennesker inne i det som nærmest ligner et fengsel. Det er nok noe sannhet i at pasientene selvfølgelig sliter, men de er veldig sjeldent stengt inne i hvert fall. Hos Heimveg for eksempel opplever de som er på avvenning et fantastisk, og fritt, opphold i Spania. 

 

Profesjonell rusbehandling handler om personlig kontakt

 

Det viktigste en må forstå om rusbehandling er at en ofte behandler et problem som er mye dypere enn avhengigheten. Det er tross alt derfor de som jobber med avvenning kalles rusterapeuter. Dette bunner i det faktum at de opererer som gode samtalepartnere for rusmisbrukerne. Det fremviser at personlig kontakt er essensielt under rusbehandling

Problemet som er dypere enn avhengigheten må nemlig takles før en kan takle avhengigheten. Å kunne åpne seg opp med en nøytral person er veldig viktig for de som sliter med rusen. Heimveg tilbyr terapeuter som gir en tett og personlig kontakt.

 

Avvenning av forskjellige rusmidler må tas hensyn til

 

Det er selvfølgelig forskjellige type rusbehandlinger som må til. Noen skal avvennes alkohol, mens andre skal avvennes tunge, narkotiske stoffer. Ingen avhengighet er enkel å komme seg unna. 

Det er også viktig for oss i Heimveg at vi vet akkurat hvilket rusmiddel du avvenner deg fra, slik at vi kan gi deg de riktige medisinene og den riktige oppfølgingen. Vi har gitt behandlinger for stort sett alle rusmidler som finnes der ute, og vi har god suksess med å hjelpe folk langt på vei. Det er derfor viktig at du gir oss informasjon om den rusen du sliter med, slik at vi kan skreddersy behandlingen for deg. 

 

Rusbehandling fra vurdering til ettervern

 

Heimveg er ikke som andre rusbehandlinger. Vi sitter på en stab som gir deg oppfølging gjennom hele prosessen. Fra vurdering av din situasjon, til avvenning i Spania, og ikke minst til etter du er rusfri og trenger ettervern, så står Heimveg bak deg. Dermed har du en hjelp i din rusbehandling gjennom hele prosessen, slik at du står sterkere!

 

Tilbake til oversikt