Når er du bra nok?

Er du fornøyd med hva du får til? Eller har du mye som må forandres på for at du blir fornøyd med deg selv og hva du kan?

 

Det er sunt og viktig at vi har et utviklet konkurranseinstinkt. At vi konkurrerer med oss selv for å bli bedre eller at vi strekker oss litt lengre. Vi klarer gjerne litt mer når vi også konkurrerer med andre mennesker.  Vi har alle potensiale som kan hentes frem. Vi strekker oss og blir bedre. 


Det kan imidlertid fort bli for mye når vi sammenligner oss med andre. Når konkurransene går på hvem som har flest venner, går de lengste og de mest spektakulære turene, har den mest spennende jobben og tjener mest penger. Det er da vi får inn det usunne i det sunne. Det blir for mye av det gode. 


Rusbehandling hos heimveg


Hvis livet blir en konkurranse i ulike grener, da kan det gå svært så galt. Det blir vanskelig å slappe helt av. Mange som kommer til Heimveg for avrusning har konkurrert hardt og sterkt over tid.  Rus har blitt en del av å klare å koble av. For å klare å sove, men også for å klare å fortsette kjøret. Det har blitt for mye og de har utviklet et problem med rusavhengighet. Da begynner problemene å øke. Kroppen, jobben og nære relasjoner kan begynne å si ifra.  Da må en søke hjelp og det er da viktig å finne den rette hjelpen for å komme på rett kjøl.

 

Vi på Heimveg er en avrusningsklinikk som holder til i Spania. Vi har møtt mange som har kjørt hardt over tid og har vunnet mye, men har også måtte betalte en høy pris.  

 

Det er ikke mulig å være god i alt og klare alt. Vi er alle unike, og kan velge å være en god utgave av oss selv, en bra nok en. Det kan være fint å huske på at vi alle er ”medfødt feilvare”, som Per Fugelli så klokt sa det.

Vi vil derfor slå et slag for det vanlige, det alminnelige og akkurat passe. De fleste av oss er akkurat det!

 

Tilbake til oversikten