Avrusning kan være en livslang prosess

Hos Heimveg er vi åpne og ærlige, og det er ikke til å skyve under en stol at avrusning kan være en livslang prosess. Mange ser for seg at avrusning bare foregår i korte perioder, og deretter er man ferdig. Dette er derimot bare den fysiske effekten av å avruse seg det å gå gjennom abstinensene. Ser en derimot på den psykiske prosessene, så varer rett og slett en avrusning resten av livet. Fristelsene og tilbakefallene vil nemlig komme på løpende bånd.

 

Det er nettopp derfor Heimveg blant annet tilbyr ettervern i tillegg til det ordinære programmet for avrusningen. Det sies ofte at når en har vært alkoholavhengig en gang, så er en dette mentalt for resten av livet. I praksis betyr det på ingen måte at en kan gi slipp på avhengigheten, og Heimveg har flere eksempler på deltagere som aldri har rørte rusmidler igjen etter behandlingen. Men vi har også deltagere som finner nye bruksmønstere og håndterer alkoholbruken sin på en helt ny og samfunsmessig akseptabel måte. Det er derfor avrusning og alkoholbehandling kan fremstå som en livslang prosess. 

 

2 ukers opphold i Spania

Starten på denne endringen begynner med behandlingen vi i Heimveg tilbyr på en periode på 2 uker. Denne behandlingen skiller seg ut fra mange andre behandlinger i Norge i hovedsak med vi behandler i meget små grupper, med maksimalt tre deltagere av gangen, og vi behandler en-til-en  på denne måten blir vi meget godt kjent med den enkelte deltager og vi bor sammen med våre deltagere 24/7 på den måten får vi unik kontakt med den enkelte som er til behandling og vi har i snitt betydelig flere cognetive terapauttimer sammen med den enkelte, dette i mye større grad en behandlinger som varer i perioder på flere måneder gjerne 6-8 uker med 20-30 pasienter. Vi ser etter nå 8 år med denne tilnærmingsformen at det gir meget gode resultater for de som har gjennomført disse 2 ukene hos oss.

 

Det er tross alt ikke slik at en bare overforbruker alkohol eller anndre rusmidler helt tilfeldig. Alle rusmisbrukere har en historie der noe har utløst misbruken. Det er her Heimveg bruker sine profesjonelle terapeuter for å finne frem til roten av problemet som pasienten støter på. Dette er mye mer effektivt enn ren fysisk avrusning, og det er nettopp derfor Heimveg også lykkes så godt.

 

Fra telefonsamtale til rusfritt liv

Alt du trenger å gjøre for å sette i gang avrusningen med Heimveg er å ta opp  telefon. Ringe oss i dag, så får du en helt gratis og uforpliktende samtale over telefon som kan hjelpe deg med å endre hele ditt liv. Samtalen er helt uforpliktende og selvfølgelig taushetsbelagt. Mulig det er slik at du har en bekjent eller pårørende som er i en situasjon der han eller hun trenger hjelp med sitt overfornbruk av alkohol eller andre rusmidler, og du ønsker bistå, ta kontakt vi kan sikkert være til hjelp.

 

Kun få dager etter telefonsamtalen, så kan du sitte på flyet til Spania. Etter 2 uker med avrusning og bearbeiding av din mentale helse, så bærer det tilbake til Norge igjen. Men husk på at Heimveg har et profesjonelt ettervern, og at vi jobber med deg. Avrusning kan være en livslang prosess, og vi hjelper deg hele veien!

 

Les mer om behandlingen her

Tilbake til oversikt