Hvordan håndterer du livet etter avrusning?

 

Et behandlingsforløp med avrusning hos Heimveg er kun starten på resten av livet ditt uten rusavhengighet. Ofte møter man en stor utfordring når man igjen er hjemme og skal håndtere hverdagen på egen hånd. Men med Heimveg er du ikke alene når du er hjemme. Her får du nemlig individuelt ettervern så lenge du trenger det.

 

Kickstart på et liv uten rusavhengighet


Etter et behandlingsforløp hos Heimveg er det ikke meningen at du skal være helt i mål. I steden skal du se det som en kickstart og en introduksjon til livet uten rusavhengighet. Resten av prosessen begynner når du igjen er hjemme fra oppholdet ditt.

 

Hos Heimveg vil du få det beste utgangspunktet for å kunne håndtere din avrusning og ditt misbruk. Du kan blant annet få hjelp til å håndtere dine abstinenssymptomer og andre fysiske utfordringer gjennom medikamentbasert behandling dersom dette er relevant. Men du får også kunnskap om avhengigheten og verktøy til å håndtere utfordringer på egen hånd.

 

På den måten kommer du hjem med en god start og masse kompetanse til å jobbe videre med din egen helbredelse. 

 

Hjelp til livet etter avrusning


Men du skal selvfølgelig ikke stå på egne ben med en gang du er hjemme. Her vil det nemlig ofte skje at man går tilbake til gamle vaner og igjen begynner misbruket sitt. Derfor sørger vi hos Heimveg for at du har støtte og hjelp fra profesjonelle fagfolk inntil du er helt i mål med din avrusning.

 

Det betyr at du får individuelt ettervern når du er tilbake i Norge igjen, og dette kan du gjøre bruk av så lenge du trenger det. På den måten kan du og våre fagfolk sammen vurdere når du helt klar til å slippe behandlingsforløpet.

 

Ettervernet er fullstendig individuelt og basert på dine spesifikke ønsker og behov, siden dette sikrer de mest effektive og holdbare resultater.

 

Hvordan kan du hjelpe deg selv?


I løpet av din tid på klinikken vil du lære mye om rusavhengighet, få en større forståelse av de prosesser som skjer, og ikke minst bli klokere på hvordan man unngår en fremtidig avhengighet. Her får du masse verktøy til å håndtere det på egen hånd, og du får en kunnskap som er en stor hjelp når du i fremtiden skal håndtere utfordringer.

 

For eksempel vil du gjennom psykologisk støtte og kunnskap få en større forståelse for hvorfor problemet har oppstått, og dette vil gjøre det enklere å unngå samme problem i fremtiden. Du vil få masse motivasjon og spesifikke verktøy til å håndtere fristelser og utfordringer på egen hånd, slik at du får det best mulige utgangspunktet for å fortsette veien videre.

 

Dette vil hjelpe deg til å holde deg unna rusavhengighet og få et bedre liv etter avrusning.

 

Tilbake til oversikten